Παρασκευή 6 Ιουλίου 2007

Η Κρήνη

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο καιρό έχω να πάω με φίλους σε ταβέρνα...
Με τέτοιες τιμές έχουμε ξεπατωθεί στα drive-in των ΜacDonalds, τις πίτσες και τα σουβλάκια!

Ανώνυμος είπε...

Η "ατμόσφαιρά" τους, πάντως, είναι μοναδική! Φιλική και φιλόξενη.

Τι να το κάνεις, όμως, που με το θα πατήσεις μέσα νιώθεις πως σε αντιμετωπίζουν σαν ένα ακόμη πορτοφόλι. Σκοτώνουν το συναίσθημα κατευθείαν.

Stavros P (isisdoros) είπε...

Η συγκεκριμένη είναι ακριβώς το αντίθετο.Εαν βρεθείς στη Καλαμάτα κερνάω μιά μπύρα και θα μου πεις μετά τα συμπεράσματα σου.

Ανώνυμος είπε...

Κανονίστηκε, αν περάσω από τα μέρη σας, θα σας έχω στείλει ήδη e-mail!

Επί της ουσίας δεν διαφωνώ, ούτε αντιλέγω. Απλά εδώ στην Αθήνα η εντύπωση των καταστηματαρχών είναι πως οι πελάτες είναι άφθονοι και πως ακόμα κι αν δεν ξαναπατήσει πόδι ο ένας, θα έρθει άλλος. Φαινομενικά έχουν δίκιο λόγω του μεγέθους του πληθυσμού, αγνοούν, ωστόσο, το γεγονός πως με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται στον κόσμο η, όχι και τόσο αναληθής, εντύπωση πως όπου και να πας θα σε γδάρουν. Ως εκ τούτου την πληρώνουν και οι εξαιρέσεις.

Σε μικρότερες πόλεις τα μαγαζιά πρέπει να γίνουν στέκια για να επιβιώσουν, χωρίς αυτό να συμβαίνει επιτηδευμένα. Είναι θέμα νοοτροπίας και έτσι γίνεται φυσικά και σου χαρίζει με φυσικότητα μια πολύ φιλική ατμόσφαιρα όπου τα λεφτά δεν σε απασχολούν.
Αν με καταλαβαίνεις, δεν είναι θέμα τσιγγουνιάς αλλά της αίσθησης πως σε εκμεταλλεύονται μόνο και μόνο επειδή θες να περάσεις καλά.
Αν έχεις ζήσει καθόλου στην Αθήνα θα γίνομαι, σίγουρα, αντιληπτός.

Stavros P (isisdoros) είπε...

Σωστά.Φυσικά και στην επαρχία παρουσιάζονται φαινόμενα αισχροκέρδειας σε κάποια έκταση.Απλά τα παιδιά που έχουν την συγκεκριμένη (η οποία είναι και πολύ παλιά) είναι άλλη περίπτωση.Να φανταστείς οτι τον Αύγουστο που γίνεται ο χαμός κλείνουν και πάνε διακοπές!

Ανώνυμος είπε...

Η τελευταία πρόταση τα λέει όλα για την ιεράρχηση των αξιών τους. Αν και δεν νομίζω πως οι διακοπές τον Αύγουστο που γίνεται παντού χαμός είναι πολύ διασκεδαστικές! Ακόμα και για να πάρεις τσιγάρα από περίπτερο, πρέπει να περιμένεις σε ουρά!

Ανώνυμος είπε...

Αν και καθυστερημένα, χίλια ευχαριστώ για την παράθεση της συνέντευξης του Γάτου στο 3ο!

Για κάποιο λόγο άνοιγε με το Quicktime και δεν κατάφερα να το κατεβάσω. Καλύτερα διότι ίσως το καταχώνιαζα γι' αργότερα!

Καλό βράδυ/ξημέρωμα!

Stavros P (isisdoros) είπε...

Δοκίμασες να κάνεις δεξί κλικ πάνω στα links και μετά "save as"

Ανώνυμος είπε...

Ακυρο!
Εχεις δίκιο, απλά με τα add-ons που έχω βάλει στον Mozilla βγαίνει ως "save link" και βιαζόμουν να το ακούσω οπότε δεν έδωσα σημασία.

Καλύτερα, όπως προείπα, διότι δεν θα την είχα ακούσει ακόμα!
Αν και η κλασσική μουσική δεν επιβιώνει στο απαίδευτο αυτί μου, η συζήτηση και οι αναδρομές ήταν αποκαλυπτικές, αν και όχι αρκετά χορταστικές! Μουσικά, με έπιασε στην "Αχάριστη" του Τσιτσάνη, στο ανεπανάληπτο "Only you" και ίσως στον Cohen που καταλάβαινες και το στίχο(μετά τα λατινικά και τα "τσιριχτά" Ιταλικά, η αγγλική γλώσσα ακουγόταν σαν μητρική)!

"Ξεψάχνισμα" όπως της Φλέσσα, πάντως, δεν κάνει κανείς!